Παραδοσιακά παιχνίδια και ψυχαγωγία στην Ολλανδία

By | 28 Οκτωβρίου, 2023

Παραδοσιακά παιχνίδια και ψυχαγωγία στην Ολλανδία

Η Ολλανδία είναι μια χώρα διάσημη για τον ιστορικό και πολιτιστικό της πλούτο. Ένας από αυτούς τους πλούτους είναι τα παραδοσιακά παιχνίδια και η ψυχαγωγία. Διαφορετικοί τύποι παιχνιδιών παίζονται και διοργανώνονται εκδηλώσεις σε κάθε περιοχή της Ολλανδίας. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα παραδοσιακών παιχνιδιών και κουλτούρας ψυχαγωγίας στην Ολλανδία:

Φεστιβάλ Zuiderzee

Το Zuiderzee Festival είναι γνωστό ως το μεγαλύτερο παραδοσιακό φεστιβάλ στην Ολλανδία. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο και λαμβάνει χώρα στο Enkhuizen, μια από τις παλιές ψαροπόλεις της Ολλανδίας. Αυτό το φεστιβάλ πραγματοποιείται για να γιορτάσει τη ναυτική κληρονομιά της Ολλανδίας και περιλαμβάνει πολλές παραδοσιακές εκδηλώσεις.

Παιχνίδια και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ περιλαμβάνουν αγώνες ψαρέματος, θαλάσσιους αγώνες, παραστάσεις παραδοσιακής μουσικής και χορού. Επιπλέον, τα περίπτερα με τοπικά χειροτεχνήματα και παραδοσιακά φαγητά είναι από τα απαραίτητα μέρη του φεστιβάλ. Το φεστιβάλ προσελκύει την προσοχή τόσο των ντόπιων όσο και των τουριστών.

ελφστεντεντοχτ

Το Elfstedentocht είναι ένα από τα πιο διάσημα χειμερινά γεγονότα στην Ολλανδία. Αυτός ο αγώνας είναι ένας αγώνας που διεξάγεται κυρίως με skateboard, πατινάζ και ποδηλασία. Η εκδήλωση διοργανώνεται για να καλύψει 11 πόλεις, που πραγματοποιείται κατά τους χειμερινούς μήνες.

Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό του Elfstedentocht είναι ότι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται σε μια διαδρομή 200 χιλιομέτρων περνώντας από έντεκα διαφορετικές πόλεις και κωμοπόλεις στην Ολλανδία. Σε αυτή τη διοργάνωση δοκιμάζονται τόσο ο ανταγωνισμός όσο και η αντοχή. Το Elfstedentocht λαμβάνει χώρα τις πιο κρύες μέρες στην Ολλανδία και χιλιάδες άνθρωποι γεμίζουν τις πόλεις για να παρακολουθήσουν.

Τίτλος

Το Titlet είναι ένα παραδοσιακό ολλανδικό παιχνίδι με μπάλα. Αυτό το παιχνίδι είναι μια δημοφιλής πηγή ψυχαγωγίας μεταξύ των ανθρώπων και παίζεται ιδιαίτερα στην παραλία. Ο τίτλος παίζεται μεταξύ δύο ομάδων και ο στόχος είναι να κερδίσουν πόντους ρίχνοντας την μπάλα στο γήπεδο της αντίπαλης ομάδας.

Για αυτό το παιχνίδι χρησιμοποιείται μια ειδικά σχεδιασμένη μπάλα. Στην αρχή του παιχνιδιού, όταν η μπάλα είναι στον αέρα ή στο έδαφος, βγάζει έναν ήχο που ονομάζεται Titlet. Είναι σημαντικό να πιάσετε τον Τίτλετ ή να εμποδίσετε την αντίπαλη ομάδα να πιάσει την μπάλα. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να κερδίσει η πλευρά που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους.

poffertjes

Το Poffertjes είναι ένα από τα παραδοσιακά ολλανδικά επιδόρπια. Αυτό γίνεται σε ειδικό ταψί για ψήσιμο μικρών, στρογγυλών και φουσκωτών τηγανιτών. Τα Poffertjes συνήθως σερβίρονται με ζάχαρη άχνη και βούτυρο.

Οι Ολλανδοί καταναλώνουν poffertjes κυρίως σε ειδικές εκδηλώσεις ή φεστιβάλ δρόμου. Αυτό το νόστιμο επιδόρπιο απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα, ειδικά μεταξύ των παιδιών. Το φαγητό poffertjes είναι μια ευχάριστη εμπειρία στην ολλανδική κοινωνική ζωή.

Ανταγωνισμός υψηλού αρασέ

Ένα από τα παραδοσιακά παιχνίδια της Ολλανδίας είναι το υψηλό αγώνισμα αρασέ. Αυτός ο διαγωνισμός είναι ένα γεγονός στο οποίο οι άνθρωποι προσπαθούν να πηδήξουν στην κορυφή ξεπερνώντας έναν χαμηλό φράχτη ή ένα εμπόδιο.

Οι αγωνιζόμενοι πηδούν εκ περιτροπής το εμπόδιο και προσπαθούν να περάσουν το επόμενο ύψος. Το ύψος αυξάνεται κάθε φορά, περιορίζοντας τις αλτικές ικανότητες των διαγωνιζομένων. Στο τέλος, το άτομο που μπορεί να πηδήξει πιο ψηλά κερδίζει τον διαγωνισμό και βιώνει μεγάλη νίκη.

Sinterklaas

Η Sinterklaas είναι μια από τις πιο αγαπημένες παραδοσιακές φιγούρες στην Ολλανδία. Η Ημέρα Sinterklaas, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου, είναι μια ημέρα κατά την οποία ο Sinterklaas, μια φιγούρα παρόμοια με τον Άγιο Βασίλη, μοιράζει δώρα στα παιδιά.

Στο πλαίσιο αυτής της παράδοσης, τα παιδιά αφήνουν τα παπούτσια τους μπροστά στην πόρτα αυτήν την ιδιαίτερη μέρα και ελπίζουν ότι ο Sinterklaas θα φέρει ένα δώρο. Την ίδια στιγμή, ο Sinterklaas και οι βοηθοί του συναντούν παιδιά στα κέντρα των πόλεων και μοιράζουν καραμέλες. Αυτή η εκδήλωση δημιουργεί μεγάλη συγκίνηση στα παιδιά και γιορτάζεται με τη συμμετοχή όλων των οικογενειών.

Τα παραδοσιακά παιχνίδια και η ψυχαγωγική κουλτούρα της Ολλανδίας αντικατοπτρίζουν το πλούσιο παρελθόν και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Εκδηλώσεις όπως το Zuiderzee Festival, το Elfstedentocht, το Titlet, το Poffertjes, ο υψηλός διαγωνισμός αρασέ και το Sinterklaas μοιράζονται με μεγάλη αγάπη και πάθος στους Ολλανδούς. Αυτά τα παιχνίδια και η ψυχαγωγία προσελκύουν ντόπιους και τουρίστες και παρέχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να ανακαλύψετε τη μοναδική κουλτούρα της Ολλανδίας.

Housje Tikkertje: Παραδοσιακό παιχνίδι με άλματα που αγαπούν οι Ολλανδοί

Η Ολλανδία είναι μια χώρα γνωστή για τα παγκοσμίου φήμης παραδοσιακά παιχνίδια της. Ένα από αυτά τα παιχνίδια, το Housje Tikkertje, είναι πολύ δημοφιλές στους Ολλανδούς. Σε αυτό το άρθρο, τι είναι το Housje Tikkertje, πώς παίζεται και γιατί οι Ολλανδοί αγαπούν αυτό το παιχνίδι θα συζητηθεί λεπτομερώς.

Τι είναι το Housje Tikkertje;

Το Housje Tikkertje είναι ένα παιχνίδι άλματος που παίζεται συχνά μεταξύ παιδιών. Η λέξη “Housje” σημαίνει “σπίτι” στα ολλανδικά, την ολλανδική γλώσσα, ενώ η λέξη “Tikkertje” σημαίνει “ετικέτα”. Αυτό το παιχνίδι παίζεται συνήθως σε ανοιχτούς χώρους, ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Πώς να παίξετε το Housje Tikkertje;

Το gameplay του Housje Tikkertje είναι αρκετά απλό. Οι παίκτες που συμμετέχουν στο παιχνίδι δημιουργούν μια ορθογώνια περιοχή και την αποκαλούν “σπίτι”. Το παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι με ετικέτα όπου ένας παίκτης προσπαθεί να πιάσει τους άλλους παίκτες.

Ένας παίκτης κάνει άλματα προσπαθώντας να πιάσει άλλους παίκτες. Σε περίπτωση που πιαστεί, ο πιασμένος παίκτης κρατά το χέρι του παιδιού και συνεχίζει το παιχνίδι μαζί στον επόμενο γύρο. Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι τον τελευταίο παίκτη, ο οποίος αναλαμβάνει τον ρόλο του «παγίδας» στον επόμενο γύρο.

Γιατί το λατρεύουν οι Ολλανδοί;

Το Housje Tikkertje ήταν ένα παιχνίδι που συνδέεται με παιδικές αναμνήσεις και στιγμές γεμάτες διασκέδαση για τους Ολλανδούς. Αυτό το παραδοσιακό παιχνίδι, που έχει σημαντική θέση στην ολλανδική κουλτούρα, παίζεται επίσης σε πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις. Παίζοντας το Housje Tikkertje σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από σχολεία και κοινότητες φέρνει κοντά τους ανθρώπους και προσφέρει μια διασκεδαστική εμπειρία.

Είναι δυνατό να βρείτε εκδόσεις αυτού του παιχνιδιού που παίζεται σε πάρκα ή στους δρόμους σχεδόν σε κάθε πόλη της Ολλανδίας. Το παιχνίδι καλωσορίζεται με μεγάλη αγάπη, ειδικά από τα παιδιά, καθώς τους αρέσει να συναντιούνται με τους φίλους τους και να παίζουν Housje Tikkertje.

Τραπέζι

Όνομα του παιχνιδιού Housje Tikkertje Τύπος παιχνιδιού Άλμα και προσθήκη ετικετών Περιοχή παιχνιδιού Μια ορθογώνια γη Αριθμός παικτών Τουλάχιστον 2 παίκτες Ο χρόνος παιχνιδιού εξαρτάται από τις επιθυμίες των παικτών

συμπέρασμα

Το Housje Tikkertje, ένα παραδοσιακό παιχνίδι άλματος που αγαπούν οι Ολλανδοί, παραμένει δημοφιλές στα παιδιά. Χάρη στο απλό παιχνίδι και τη διασκεδαστική του ατμόσφαιρα, παίζεται σε πολλές εκδηλώσεις και σχολεία στην Ολλανδία. Το Housje Tikkertje θεωρείται ένα παιχνίδι που έχει ιδιαίτερη θέση στην ολλανδική κουλτούρα και επιτρέπει στα παιδιά να έρθουν μαζί και να περάσουν ευχάριστα.

Το Sinterklaas είναι μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη γιορτή που γιορτάζεται στην Ολλανδία. Αυτό το γεγονός σηματοδοτεί την άφιξη του Άγιου Βασίλη στην Ολλανδία στις 5 Δεκεμβρίου. Ο Sinterklaas ταξιδεύει με τους κολλητούς του “Zwarte Pieten” (Black Peter) για να παραδώσει δώρα στα παιδιά.

Παραδόσεις Sinterklaas

Οι εορτασμοί Sinterklaas ξεκινούν την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου και τελειώνουν στις 5 Δεκεμβρίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ολλανδικοί δρόμοι είναι διακοσμημένοι με χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις και διακοσμήσεις με θέμα το Sinterklaas. Οι εορταστικές εκδηλώσεις και παραδόσεις περιλαμβάνουν:

 • Pakjesavond: Σε αυτήν την εκδήλωση που γιορτάζεται το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου, τα μέλη της οικογένειας συγκεντρώνονται και ανοίγουν τα δώρα που έφερε ο Sinterklaas. Απόψε τα παιδιά περιμένουν με λαχτάρα να βρουν τα δέματά τους.
 • Schoen zetten: Τα παιδιά ετοιμάζουν τα παπούτσια, το καπέλο ή τις κάλτσες τους για το Sinterklaas και τα τοποθετούν μπροστά στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο, ο Sinterklaas και ο Zwarte Pieten αναμένεται να αφήσουν τα δώρα.
 • Peperring: Το Peperring είναι μια ιδιαίτερη παράδοση κατά την οποία ο Sinterklaas δίνει γλυκά στα παιδιά. Σε αυτή την παράδοση, ο Sinterklaas μοιράζει γλυκά στα παιδιά κάνοντας προκλητικές ερωτήσεις.
 • Sinterklaas Rides: Ο Sinterklaas εμφανίζεται σε μια μεγάλη παρέλαση στις πόλεις και διοργανώνει εκδηλώσεις για να χαιρετήσει τα παιδιά.
 • Τραγούδια Sinterklaas: Στο πλαίσιο των εορτασμών Sinterklaas, τα παιδιά τραγουδούν και χορεύουν τραγούδια Sinterklaas. Αυτά τα τραγούδια είναι γενικά παραδοσιακά ολλανδικά τραγούδια.

Sinterklaas Entertainments

Οι εορτασμοί Sinterklaas δεν αφορούν μόνο παραδοσιακές εκδηλώσεις. Περιλαμβάνει επίσης μια ποικιλία ψυχαγωγίας:

Τύπος ψυχαγωγίας Περιγραφή Pieten Gym Zwarte Μια εκδήλωση που διοργανώθηκε για να παρακολουθήσετε τις ακροβατικές κινήσεις και τα σόου γυμναστικής που εκτελούνται από τον Pieten. Pietendiploma Ένας διαγωνισμός όπου τα παιδιά πρέπει να ολοκληρώσουν μια ποικιλία δεξιοτήτων για να κερδίσουν ένα ειδικό δίπλωμα που απονέμεται από τους εκπαιδευτές του Zwarte Pieten. Φτιάχνοντας Pepernoten Τα παιδιά φτιάχνουν παραδοσιακές ολλανδικές καραμέλες που ονομάζονται pepernoten, ειδικά φτιαγμένες για αυτά κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων Sinterklaas. Sinterklaas Theatre Events όπου ανεβαίνουν θεατρικά έργα με θέμα τον Sinterklaas.

Δεδομένου ότι το Sinterklaas είναι επίσης μια δημοφιλής γιορτή μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, διοργανώνονται διάφοροι διαγωνισμοί και εκδηλώσεις. Αυτές οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν διαγωνισμούς κοστουμιών Sinterklaas, διαγωνισμούς τραγουδιού Άγιου Βασίλη και καλύτερους διαγωνισμούς κέικ με θέμα το Sinterklaas.

Η Sinterklaas είναι μια φιγούρα αγαπητή στα παιδιά και γιορτάζεται με διάφορες εκδηλώσεις. Αυτές οι παραδόσεις και οι διασκεδάσεις φέρνουν κοντά τους Ολλανδούς και προσθέτουν χρώμα στις διακοπές των Χριστουγέννων.

Το Nederlands Dans Theatre (NDT) είναι μια από τις πιο αξιόλογες εταιρείες σύγχρονου χορού της Ολλανδίας. Ιδρύθηκε το 1959, το NDT έχει ρίζες κλασικού μπαλέτου, αλλά είναι γνωστό για το χαρακτηριστικό του μοντέρνο και πειραματικό στυλ. Έχοντας αποκτήσει μεγάλη φήμη τόσο σε εθνικές όσο και σε διεθνείς σκηνές, το NDT συναρπάζει το κοινό με τις καθηλωτικές χορευτικές παραστάσεις του.

Ίδρυση και αποστολή του NDT

Το NDT ιδρύθηκε το 1959 από τους Ολλανδούς χορευτές Benjamin Harkarvy, Carel Birnie και Aart Verstegen. Αυτό το τρίο ένιωθε περιορισμένο στις παραδοσιακές σκηνές μπαλέτου και ήθελε να έχει μια πιο ελεύθερη χορευτική εμπειρία. Ο κύριος στόχος του NDT είναι να δημιουργεί νέα και καινοτόμα έργα ωθώντας τον χορό στα όριά του.

Ενώ το NDT παρουσίαζε αρχικά παραστάσεις στην Όπερα του Ρότερνταμ και στο Χειμερινό Κήπο της Χάγης, έγινε γρήγορα γνωστό διεθνώς. Σήμερα, η NDT περιοδεύει σε όλο τον κόσμο και έχει γίνει μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη εταιρεία χορού.

Καλλιτεχνικό Στυλ και Έργα του NDT

Το καλλιτεχνικό στυλ του NDT περιλαμβάνει μια δυνατή και συναρπαστική γλώσσα κίνησης. Οι χορευτές που ασκούν τις τεχνικές του κλασικού μπαλέτου υιοθετούν επίσης το απελευθερωτικό στυλ του σύγχρονου χορού. Η προσπάθειά τους να δημιουργήσουν μια μοναδική γλώσσα είναι εμφανής σε κάθε παράσταση.

Το ρεπερτόριο του NDT καλύπτει ένα ευρύ φάσμα από διαχρονικά κλασικά έως σύγχρονα έργα. Τα έργα διαφορετικών χορογράφων προσφέρουν στους χορευτές μεγάλη ποικιλία. Το NDT παράγει συνεχώς καινοτόμα έργα με στόχο την ανάπτυξη μιας πρωτότυπης και βιώσιμης χορευτικής γλώσσας.

Καταξιωμένοι Χορογράφοι του ΝΔΤ

Το NDT συνεργάζεται με παγκοσμίου φήμης χορογράφους. Καθένας από αυτούς τους χορογράφους έχει κερδίσει μια μοναδική θέση στον κόσμο του χορού, συμβάλλοντας στην καλλιτεχνική κατανόηση του NDT. Οι γνωστοί χορογράφοι του NDT περιλαμβάνουν ονόματα όπως Jirí Kylián, Paul Lightfoot και Sol León.

Βραβεία NDT

Η καλλιτεχνική υπεροχή και ηγεσία του NDT έχουν στεφθεί με πολλά βραβεία και αναγνωρίσεις. Το 2010, η NDT ανακηρύχθηκε «Η καλύτερη ομάδα χορού στον κόσμο» από τη Διεθνή Ένωση Κριτικών. Το NDT κέρδισε επίσης το βραβείο Praemium Imperiale για τη συνεισφορά του στον χορογράφο Jirí Kylián.

NDT στην Τουρκία

Η NDT επισκέπτεται επίσης την Τουρκία κατά τη διάρκεια των διεθνών περιοδειών της. Το τουρκικό κοινό παρακολουθεί με θαυμασμό τις δυναμικές και εντυπωσιακές εμφανίσεις του NDT. Τα σόου του NDT στην Τουρκία δημιουργούν μεγάλο ενθουσιασμό στους λάτρεις του χορού.

συμπέρασμα

Το Nederlands Dans Theatre συνεχίζει να ξεπερνά τα όρια του σύγχρονου χορού ως μια από τις σημαντικότερες χορευτικές εταιρείες στην Ολλανδία. Με το μοναδικό στυλ και τους παθιασμένους χορευτές του, το NDT φέρνει μια εικαστική πανδαισία στο κοινό και φέρνει μια νέα πνοή στον κόσμο του χορού. Το NDT, το οποίο έχει κερδίσει μεγάλη εκτίμηση τόσο στην Ολλανδία όσο και σε όλο τον κόσμο, είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου χορού.

Η Ολλανδία διοργανώνει ένα φεστιβάλ γνωστό ως Koninginnedag κάθε χρόνο στις 30 Απριλίου για να γιορτάσει την άνοδο της βασίλισσας Βεατρίκης στο θρόνο. Αυτές οι γιορτές γίνονται δεκτές με μεγάλο ενθουσιασμό και ενθουσιασμό σε κάθε γωνιά της χώρας. Το Koninginnedag, μια μακρόχρονη παράδοση, είναι γιορτή για τους Ολλανδούς και γιορτάζεται με διάφορες εκδηλώσεις.

Το παρελθόν

Το Koninginnedag άρχισε να πραγματοποιείται το 1885 για τον εορτασμό των γενεθλίων της βασίλισσας Wilhelmina. Το 1949, όταν η βασίλισσα Τζουλιάνα ανέβηκε στο θρόνο, οι εορτασμοί αυτοί κηρύχθηκαν επίσημη αργία. Το 1980, όταν η βασίλισσα Βεατρίκη ανέβηκε στο θρόνο, οι εορτασμοί του Koninginnedag άρχισαν να γιορτάζονται στα γενέθλια της Beatrix, στις 31 Ιανουαρίου. Ωστόσο, το 2013, η βασίλισσα Βεατρίκη παρέδωσε τον θρόνο στον γιο της, βασιλιά Βίλεμ-Αλέξανδρο, και αφού γεννήθηκε στις 27 Απριλίου, η ημερομηνία των εορτασμών άλλαξε. Έτσι το Koninginnedag δεν γιορτάζεται πλέον στις 30 Απριλίου, αλλά στις 27 Απριλίου.

Εορταστικές εκδηλώσεις

Οι εορτασμοί Koninginnedag πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα και περιλαμβάνουν πολλές διαφορετικές εκδηλώσεις. Το Άμστερνταμ, η πρωτεύουσα της Ολλανδίας, είναι το μεγαλύτερο και πιο διάσημο κέντρο αυτών των εορτασμών.

Oranjemarkt

Μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Άμστερνταμ κάθε χρόνο στο Koninginnedag είναι η Oranjemarkt. Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, όλοι οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν με πάγκους της αγοράς. Οι άνθρωποι πουλάνε χειροποίητα προϊόντα, μεταχειρισμένα είδη, ρούχα και τρόφιμα στους πάγκους που στήνουν μπροστά από τα σπίτια τους. Στο Oranjemarkt μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές προσφορές για ψώνια και να αγοράσετε παραδοσιακά ολλανδικά προϊόντα.

Γέφυρα των Ελπίδων

Μία από τις αξέχαστες στιγμές των εορτασμών Koninginnedag στο Άμστερνταμ είναι η ανθρώπινη αλυσίδα που φτιάχτηκε από τη Γέφυρα των Ελπίδων. Σε αυτή την εκδήλωση, ο κόσμος περνά από γέφυρα σε γέφυρα με πορτοκαλί σημαίες στα χέρια, δίνοντας ένα μήνυμα ανεκτικότητας, αλληλεγγύης και ενότητας. Αυτή η εκδήλωση είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους Ολλανδούς να συναντηθούν και να περάσουν μια ωραία μέρα μαζί.

κοστούμια

Οι εορτασμοί Koninginnedag είναι μια εκδήλωση όπου οι άνθρωποι ντύνονται με πορτοκαλί κοστούμια και δημιουργούν μια πολύχρωμη οθόνη στους δρόμους. Το πορτοκαλί είναι το εθνικό χρώμα της Ολλανδίας και το σύμβολο του Koninginnedag. Οι άνθρωποι φορούν πορτοκαλί ρούχα, πορτοκαλί περούκες και βάφουν τα πρόσωπά τους με πορτοκαλί χρώμα. Αυτά τα κοστούμια προσθέτουν διασκέδαση και ενθουσιασμό στους εορτασμούς και συμβολίζουν την ενότητα και την αλληλεγγύη της Ολλανδίας.

τραπέζι

Τοποθεσία Εκδήλωση Amsterdam Oranjemarkt Amsterdam Bridge of Hopes Πικ-νικ Βοτανικός Κήπος Ουτρέχτη Παρακολουθώντας την παρέλαση Haag

συμπέρασμα

Οι εορτασμοί Koninginnedag είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολύχρωμα φεστιβάλ στην Ολλανδία. Αυτές οι γιορτές, τις οποίες παρακολουθούν εκατομμύρια ντόπιοι και ξένοι τουρίστες κάθε χρόνο, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους Ολλανδούς να συναντηθούν, να διασκεδάσουν μαζί και να γιορτάσουν μια εθνική εορτή με ενθουσιασμό. Εκδηλώσεις όπως τα πορτοκαλί κοστούμια, το Oranjemarkt και η Γέφυρα των Ελπίδων είναι βασικά συστατικά των εορτασμών Koninginnedag. Ενώ αυτοί οι εορτασμοί αντικατοπτρίζουν τον πολύχρωμο πολιτισμό της Ολλανδίας, συμβολίζουν επίσης την ενότητα και την αλληλεγγύη της χώρας.

Το Rijksmuseum, που βρίσκεται στο Άμστερνταμ, την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, φιλοξενεί πολλά έργα τέχνης και προσφέρει επίσης προσωρινές εκθέσεις με διάφορα θέματα στους επισκέπτες του. Μια από τις εκθέσεις που τράβηξε μεγάλη προσοχή τα τελευταία χρόνια διοργανώθηκε με θέμα «Παραδοσιακή Ψυχαγωγία Παλιών Παιχνιδιών». Σε αυτή την εκθαμβωτική έκθεση, παιχνίδια από εκατοντάδες χρόνια πριν διασκεδάζουν τους επισκέπτες και τους ταξιδεύουν σε ένα νοσταλγικό ταξίδι.

Παραδοσιακή Διασκέδαση: Παλιά παιχνίδια

Τα παλιά παιχνίδια είναι αντικείμενα που έπαιζαν και απολάμβαναν παιδιά προηγούμενων γενεών. Αν και η βιομηχανία παιχνιδιών έχει υποστεί μια μεγάλη αλλαγή με την εξέλιξη της τεχνολογίας με την πάροδο του χρόνου, τα παλιά παιχνίδια αυτής της έκθεσης συνεχίζουν να φέρουν τα ίχνη της παραδοσιακής διασκέδασης.

 • πρώτες κούκλες
 • ξύλινα παιχνίδια
 • ξύλινα αυτοκίνητα
 • γυρίζοντας παιχνίδια
 • χάλκινα παιχνίδια
 • παζλ από χαρτόνι
 • παιχνίδια ρολογιών
 • ζωάκια παιχνίδι
 • Κι αλλα…

Αυτά τα παλιά παιχνίδια είναι συνήθως χειροποίητα και σχεδιασμένα να αναπτύσσουν τη φαντασία των παιδιών. Αυτά τα παιχνίδια που παρουσιάζονται στο Rijkmuseum προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα κομμάτι της παραδοσιακής κουλτούρας ψυχαγωγίας από το παρελθόν.

Έκθεση παλαιών παιχνιδιών

Η έκθεση «Παραδοσιακή διασκέδαση των παλαιών παιχνιδιών» στο Rijksmuseum οργανώνεται σε μεγάλη έκταση. Η έκθεση προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία με παιχνίδια από διαφορετικές περιόδους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια με χρονολογική σειρά και να μάθουν επίσης τα στάδια παραγωγής των παιχνιδιών.

Έτος Τύπος παιχνιδιού Περιγραφή Πρώτες κούκλες 18ου αιώνα Πρώιμα παραδείγματα χειροποίητων κούκλων. Ξύλινα παιχνίδια του 19ου αιώνα Μια ευκαιρία να γνωρίσετε παιχνίδια από ξύλο. Παιχνίδια ρολογιών του 20ου αιώνα Μια συλλογή από ιστορικά ρολόγια παιχνιδιών. Τεχνολογικά παιχνίδια του 21ου αιώνα Παραδείγματα του σύγχρονου κόσμου των παιχνιδιών.

Η υπέροχη έκθεση εξηγεί την εξέλιξη της βιομηχανίας παιχνιδιών δείχνοντας στους επισκέπτες τα χαρακτηριστικά κάθε περιόδου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι ειδικοί λένε στους επισκέπτες ενδιαφέρουσες ιστορίες παλιών παιχνιδιών και πληροφορίες για τον τρόπο κατασκευής τους.

Η σημασία των παλαιών παιχνιδιών

Τα παλιά παιχνίδια αποτελούν μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ενώ τα παιδιά των προηγούμενων γενεών διασκέδαζαν παίζοντας με αυτά τα παιχνίδια, η σημερινή γενιά μπορεί να ανακαλύψει την ιστορική και παραδοσιακή αίσθηση της ψυχαγωγίας χάρη στα παιχνίδια. Η εκτίμηση των παλαιών παιχνιδιών μας επιτρέπει να συνδεθούμε με το παρελθόν μας, μεταδίδοντας ταυτόχρονα τη σημασία τους στις μελλοντικές γενιές.

Η έκθεση «Παραδοσιακή διασκέδαση των παλαιών παιχνιδιών» που πραγματοποιείται στο Rijksmuseum στην Ολλανδία προσφέρει στους επισκέπτες μια διασκεδαστική ξενάγηση. Καλούμε όλους όσους θέλουν να δουν παραδοσιακά παιχνίδια και να ταξιδέψουν στη διασκέδαση του παρελθόντος να επισκεφθούν αυτή τη μαγευτική έκθεση.

Παραδοσιακά παιχνίδια και ψυχαγωγία στην Ολλανδία, Housje Tikkertje: Traditional Jumping Game Favorite by the Dutch, Sinterklaas: Santa Claus Traditions and Entertainments in the Netherlands, Nederlands Dans Theatre: Visual and Motion Entertainment of the Dutch, Koninginnedag Traditional Netherlands: , Ολλανδικό “Rijksmuseum” Strolling in “: The Traditional Fun of Old Toys

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *