Αρχαία δάση του Khao Yai: Γεμάτα φυσική ομορφιά

By | 18 Αυγούστου, 2023

Αρχαία δάση του Khao Yai: Γεμάτα φυσική ομορφιά

Το Khao Yai είναι ένα εθνικό πάρκο 2.168 τετραγωνικών χιλιομέτρων που θεωρείται μία από τις όμορφες φυσικές περιοχές της Ταϊλάνδης. Αυτό το πάρκο είναι ένα από τα μέρη που αξίζει να σημειωθεί και έχει γίνει δημοφιλής προορισμός για πολλούς λάτρεις της φύσης. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Khao Yai είναι ότι είναι γεμάτο αρχαία δάση και φυσικές ομορφιές.

Άγρια ζωή του Khao Yai

Το Εθνικό Πάρκο Khao Yai φιλοξενεί μια ποικιλία ειδών άγριας ζωής. Υπάρχουν πάνω από 300 είδη πουλιών, περισσότερα από 70 είδη θηλαστικών και περισσότερα από 40 είδη ερπετών στο πάρκο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, μπορείτε να δείτε εξωτικά ζώα όπως μαϊμούδες, ελέφαντες, ελάφια και ακόμη και ασιατικές μαύρες αρκούδες.

Το εθνικό πάρκο διαθέτει επίσης μια μεγάλη ποικιλία από δασικές εκτάσεις και πολλές διαδρομές πεζοπορίας. Καθώς κάνετε πεζοπορία σε μία από αυτές τις διαδρομές, μπορείτε να ανακαλύψετε σπάνια είδη, όπως γίβωνες με κόκκινο πρόσωπο. Επιπλέον, είναι δυνατό να δείτε φυσικές ομορφιές όπως ο καταρράκτης Namtok Sarika στο πάρκο.

Αρχαία δάση στο Khao Yai

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Εθνικού Πάρκου Khao Yai είναι τα αρχαία δάση του. Αυτά τα δάση είναι περιοχές που αναπτύσσονται φυσικά εδώ και εκατοντάδες χρόνια και φιλοξενούν πολλά ενδημικά είδη φυτών. Αυτά τα είδη φυτών εμπλουτίζουν τη βιοποικιλότητα του πάρκου και παρέχουν μοναδικές ευκαιρίες φωτογραφίας για τους λάτρεις της φύσης.

Τα αρχαία δάση στο Khao Yai περιλαμβάνουν δάση από μπαμπού, μονοπάτια με δέντρα και χωράφια γεμάτα με εξωτικά είδη φυτών. Οι επισκέπτες του πάρκου μπορούν να κάνουν περιπάτους στη φύση σε αυτά τα δάση και να ανακαλύψουν πολλά διαφορετικά είδη φυτών. Μερικά από αυτά είναι είδη ορχιδέας, σφενδάμνους και είδη βελανιδιάς.

Άλλες Δραστηριότητες σε Khao Yai

Το Εθνικό Πάρκο Khao Yai είναι διάσημο όχι μόνο για τη φυσική του ομορφιά, αλλά και για πολλές διαφορετικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν φάρμες που βρίσκονται μέσα στο πάρκο και να δοκιμάσουν βιολογικά προϊόντα. Επίσης, το πάρκο διαθέτει αρκετούς χώρους για πικνίκ και κάμπινγκ.

Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε δραστηριότητες όπως ποδηλασία, ορειβασία, κανό και παρατήρηση πουλιών στο πάρκο. Το Khao Yai προσφέρει πολλές επιλογές για τους λάτρεις της φύσης που ταιριάζουν σε διαφορετικούς τρόπους ζωής.

Πώς να πάτε στο Khao Yai

Το Εθνικό Πάρκο Khao Yai βρίσκεται πολύ κοντά στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να φτάσετε στο Khao Yai από την Μπανγκόκ. Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή να κάνετε εκδρομές. Μπορείτε επίσης να πάρετε το λεωφορείο για το Khao Yai, ενώ διατίθενται μεταφορές από πολλά ξενοδοχεία μέσα στο πάρκο.

συμπέρασμα

Το Εθνικό Πάρκο Khao Yai είναι ένας διάσημος προορισμός για τη φυσική ομορφιά και τα αρχαία δάση της Ταϊλάνδης. Το πάρκο προσφέρει πολλές δραστηριότητες και δραστηριότητες, μαζί με μια ποικιλία από είδη άγριας ζωής και ενδημικά είδη φυτών. Τα μονοπάτια πεζοπορίας, οι χώροι για πικνίκ, τα κάμπινγκ και άλλες ευκαιρίες στο Khao Yai είναι ιδανικά διαμορφωμένα για τους λάτρεις της φύσης. Η επίσκεψη στο Khao Yai θα είναι μια υπέροχη εμπειρία για όποιον θέλει να εξερευνήσει την εκπληκτική φυσική ομορφιά της Ταϊλάνδης.

Φυσικές ομορφιές που πρέπει να ανακαλύψετε στο Khao Yai: Καταρράκτες, Σπήλαια και Μονοπάτια Πεζοπορίας

Το Khao Yai είναι το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Ταϊλάνδης και φιλοξενεί πολλά αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες με τη φυσική τους ομορφιά. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε λεπτομερώς τα μέρη φυσικής ομορφιάς στο Khao Yai όπως καταρράκτες, σπηλιές και μονοπάτια πεζοπορίας.

καταρράκτες

Το εθνικό πάρκο Khao Yai φιλοξενεί όμορφους καταρράκτες. Αυτοί οι καταρράκτες προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να δροσιστούν και να απολαύσουν τη φύση. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς καταρράκτες στο Khao Yai:

 • Καταρράκτης Haew Narok: Αυτός είναι ο πιο διάσημος καταρράκτης του εθνικού πάρκου και έχει εντυπωσιακή θέα που χύνεται κάτω από 150 μέτρα. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τους καταρράκτες εδώ και να εξερευνήσουν τη γύρω φυσική ομορφιά.

 • Καταρράκτης Haew Suwat: Αυτός ο καταρράκτης είναι διάσημος για τη φιλοξενία των γυρισμάτων της δημοφιλούς ταινίας The Beach. Μπορείτε να κολυμπήσετε στα δροσερά νερά του ή να κάνετε πικνίκ δίπλα στον καταρράκτη.

 • Καταρράκτης Pha Kluai Mai: Αυτός ο γαλήνιος καταρράκτης βρίσκεται σε μια δασώδη περιοχή και προσφέρει ένα γαλήνιο περιβάλλον στους επισκέπτες. Είναι η τέλεια επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν τη φύση.

σπηλιές

Το εθνικό πάρκο Khao Yai είναι επίσης διάσημο για τις ενδιαφέρουσες σπηλιές του. Αυτά τα σπήλαια προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν φυσικούς σχηματισμούς. Εδώ είναι μερικές σπηλιές που πρέπει να επισκεφτείτε στο Khao Yai:

 • Σπήλαιο Lumtakong Champion: Αυτό το σπήλαιο είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο στο εθνικό πάρκο και περιέχει ένα εκτεταμένο υπόγειο σύστημα σπηλαίων. Είναι δυνατό να δείτε λίμνες, σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

 • Σπήλαιο Pha Diew: Αυτό το σπήλαιο βρίσκεται κοντά στον καταρράκτη Erawan και εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με τους ενδιαφέροντες φυσικούς σχηματισμούς του. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στη σπηλιά και να απολαύσετε το οπτικό γλέντι.

Μονοπάτια Πεζοπορίας

Το εθνικό πάρκο Khao Yai προσφέρει πολλές διαδρομές πεζοπορίας για να εξερευνήσετε τη φυσική ομορφιά. Αυτά τα μονοπάτια σας επιτρέπουν να εξερευνήσετε διάφορα μέρη του πάρκου περπατώντας μέσα στο δάσος. Εδώ είναι μερικά από τα δημοφιλή μονοπάτια πεζοπορίας στο Khao Yai:

Μονοπάτι πεζοπορίας Μήκος Επίπεδο δυσκολίας Khao Kieo Μονοπάτι 5 χλμ Κεντρικό Μονοπάτι Khao Laem Yai 8 χλμ Δύσκολο Μονοπάτι Khao Rom Yen 3 χλμ Εύκολο

Αυτά τα μονοπάτια πεζοπορίας προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να περπατήσουν σε διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, το εθνικό πάρκο Khao Yai είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Σε αυτό το άρθρο, παρέχουμε μια επισκόπηση των φυσικών θαυμάτων στο Khao Yai. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα μέρη και δραστηριότητες για εξερεύνηση στο εθνικό πάρκο. Αν επισκεφτείτε την Ταϊλάνδη, το εθνικό πάρκο Khao Yai και τα φυσικά του θαύματα θα σας προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία.

Ξεκουράστε την ψυχή σας με τα αρχαία δάση του Khao Yai: Ένα μέρος όπου συναντιούνται η ηρεμία και η ειρήνη

Το να κατευθυνθείτε στο Khao Yai στη νοτιοανατολική Ταϊλάνδη προσφέρει μια πραγματικά ονειρική εμπειρία για τους λάτρεις της φύσης και όσους αναζητούν την περιπέτεια. Αυτή η συναρπαστική περιοχή φημίζεται για τα αρχαία δάση και τις φυσικές ομορφιές της, που είναι οι τελευταίες στο είδος της. Το Khao Yai προστατεύεται ως εθνικό πάρκο και προσφέρει στους τουρίστες ένα υπέροχο περιβάλλον για ηρεμία, ηρεμία και εξερεύνηση.

Τα χαρακτηριστικά του Khao Yai

Το Khao Yai απλώνεται σε μια τεράστια περιοχή που περιβάλλεται από δέντρα εκατοντάδων ετών, τροπική βλάστηση, βουνά και ποτάμια. Αυτό το δάσος φιλοξενεί πολλά εξωτικά είδη φυτών και ζώων. Μια επίσκεψη στο Khao Yai υπόσχεται μια εμπειρία γεμάτη με όλα όσα έχει να προσφέρει η φύση.

Αυτή η μαγευτική περιοχή θεωρείται ιδανικό μέρος για περιπάτους στη φύση. Κατά τη βόλτα σας στο πάρκο, μπορείτε να βρείτε πολλές διαφορετικές διαδρομές πεζοπορίας. Αυτά τα μονοπάτια έχουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας και προσφέρουν μια κατάλληλη επιλογή για τους λάτρεις της φύσης όλων των επιπέδων. Η χρήση ενός καλού χάρτη και οδηγού στην αρχή των περιπατητικών διαδρομών θα σας αποτρέψει από το να χάσετε το δρόμο σας.

Αυτό το υπέροχο δάσος διαθέτει επίσης διάφορα υδάτινα σώματα και καταρράκτες. Αυτοί οι καταρράκτες είναι σύμβολο της δύναμης και της ομορφιάς της φύσης. Ένας από τους πιο δημοφιλείς καταρράκτες στο Khao Yai, ο καταρράκτης Heo Narok είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα. Το περπάτημα προς τον καταρράκτη σας προσφέρει μια ικανοποιητική εξερεύνηση της φύσης και το δροσιστικό αποτέλεσμα του νερού σας απομακρύνει από το άγχος και τις ανησυχίες σας.

Τι να κάνετε στο Κάο Γιάι

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στο Khao Yai. Αυτές περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως περιπάτους στη φύση, φωτογραφία άγριας ζωής, κάμπινγκ, εκδρομές με ποδήλατο βουνού και παρατήρηση πουλιών. Ο πλούτος της άγριας ζωής στο Khao Yai παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους παρατηρητές πουλιών. Υπάρχουν περισσότερα από 300 είδη πουλιών στην περιοχή και ως εκ τούτου προσφέρει μια πλούσια περιοχή παρατήρησης για παρατηρητές πουλιών.

Επίσης, ένα σημείο που ονομάζεται Spectator Platform, το οποίο εκτείνεται σε 2.500 τετραγωνικά μέτρα, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τους τουρίστες να δουν την άγρια ​​ζωή. Ερχόμενοι σε αυτήν την πλατφόρμα, μπορείτε να δείτε πολλά διαφορετικά είδη ζώων όπως ελάφια, αγριογούρουνα, μαϊμούδες, ακόμη και ελέφαντες. Οι νυχτερινές περιηγήσεις σαφάρι στο Khao Yai παρέχουν την ευκαιρία να εξερευνήσετε την άγρια ​​ζωή από κοντά.

Η ηρεμία και η ειρήνη του Κάο Γιάι

Η φιλοξενία και η φυσική ομορφιά στο Khao Yai δεν απευθύνεται μόνο στους λάτρεις της φύσης, αλλά είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να ξεκουράσουν την ψυχή τους και να χαλαρώσουν. Πεζοπορία σε αυτό το μαγεμένο δάσος ή κάνοντας άλλες δραστηριότητες που έχει να προσφέρει η φύση παρέχει μια απόδραση από την αγχωτική ζωή της πόλης.

Εδώ μπορείτε να απολαύσετε τη σιωπή και τον ήχο της φύσης, να χαλαρώσετε το μυαλό σας και να βρείτε την ηρεμία της ψυχής σας. Το Khao Yai είναι το τέλειο διάλειμμα για όσους έχουν κουραστεί από το φορτωμένο πρόγραμμα. Η χαλάρωση σε αυτόν τον φυσικό παράδεισο θα ανανεώσει την ενέργειά σας και θα εμπνεύσει έναν πιο ήρεμο και πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής.

συμπέρασμα

Τα αρχαία δάση, η φυσική ομορφιά και η γαλήνια ατμόσφαιρα του Khao Yai προσφέρουν στους επισκέπτες μια αξέχαστη εμπειρία. Αυτή η μοναδική περιοχή προσφέρει ένα χαλαρωτικό και γαλήνιο περιβάλλον όχι μόνο για τους λάτρεις της φύσης αλλά και για όλους. Μια επίσκεψη στο Khao Yai θα σας δώσει την ευκαιρία να εξερευνήσετε τις συναρπαστικές ομορφιές της φύσης αναπαύοντας την ψυχή σας.

Εθνικό Πάρκο Khao Yai: Ο μαγευτικός φυσικός παράδεισος της Ταϊλάνδης

Εθνικό Πάρκο Khao Yai: Ο μαγευτικός φυσικός παράδεισος της Ταϊλάνδης

Η Ταϊλάνδη φημίζεται για την εξωτική μαγεία και τη φυσική ομορφιά της. Ένα από τα πιο συναρπαστικά και εκθαμβωτικά μεταξύ των εθνικών πάρκων της Ταϊλάνδης είναι το Εθνικό Πάρκο Khao Yai. Αυτό το πάρκο είναι γνωστό ως φυσικός βιότοπος και είναι η τέλεια απόδραση για όσους ακολουθούν τον αργό τρόπο ζωής.

Τοποθεσία και ιστορία του πάρκου

Το Εθνικό Πάρκο Khao Yai βρίσκεται στην επαρχία Nakhon Ratchasima της Ταϊλάνδης. Αυτό το πάρκο, που ιδρύθηκε το 1962, είχε αρχικά οριστεί ως το πρώτο εθνικό πάρκο της χώρας. Εγγεγραμμένο ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, το Khao Yai είναι το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Ταϊλάνδης και καλύπτει μια έκταση περίπου 2.168 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Αυτό το φυσικό πάρκο θαυμάτων φημίζεται για τη μοναδική βιοποικιλότητα, τη φυσική ομορφιά και τα προστατευόμενα ζωικά είδη. Γεωλογικά, οικολογικά και ιστορικά σημαντικό, το πάρκο προσφέρει επίσης μια βαθιά εικόνα για τον πολιτισμό και την ιστορία της Ταϊλάνδης.

Φυσικές ομορφιές του Khao Yai

Το Εθνικό Πάρκο Khao Yai προσφέρει στους επισκέπτες ανάμεικτα και συναρπαστικά φυσικά τοπία. Τα δάση του πάρκου, η τροπική βλάστηση και οι καταπράσινες κοιλάδες κόβουν την ανάσα των επισκεπτών.

Υπάρχουν πολλά φυσικά αξιοθέατα σε αυτό το πάρκο, όπως λιβάδια με δροσιά, ο καταρράκτης Haew Suwat, ένας από τους μεγαλύτερους βοσκοτόπους της χώρας και εντυπωσιακές φυσικές σπηλιές. Επίσης, οι αναρριχητικές διαδρομές και τα μονοπάτια πεζοπορίας του πάρκου είναι δημοφιλείς δραστηριότητες για τους λάτρεις της φύσης και τους λάτρεις της περιπέτειας.

Ζωικά και Φυτικά Είδη

Το Εθνικό Πάρκο Khao Yai φιλοξενεί εκατοντάδες διαφορετικά είδη ζώων και φυτών. Τα ζώα που κατοικούν στο πάρκο περιλαμβάνουν σπάνια και απειλούμενα είδη όπως κροκόδειλους, ελέφαντες, γεράκια, αγριογούρουνα, ελάφια, πίθηκους και ασιατικές μαύρες αρκούδες, καθώς και πολλά είδη πουλιών.

Αυτό το πάρκο υποστηρίζει επίσης ορισμένα απειλούμενα είδη ζώων στην Ταϊλάνδη. Για παράδειγμα, σημαντικά έργα όπως η διατήρηση των ασιατικών ελεφάντων και η αποκατάσταση του οικοτόπου τους αποτελούν μέρος του πάρκου. Αυτό το πάρκο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία των σπάνιων ζώων στον κόσμο και στη δημιουργία βιώσιμων οικοτόπων.

Δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε στο πάρκο

Το Εθνικό Πάρκο Khao Yai προσφέρει πολλές δραστηριότητες για τους λάτρεις της φύσης. Αυτά που περιλαμβάνονται στη λίστα υποχρεώσεων στις πεζοπορικές διαδρομές στο πάρκο είναι:

 • κάνοντας μια βόλτα στο δάσος
 • Εξερευνώντας τους καταρράκτες
 • φωτογράφιση άγριας ζωής
 • κάνοντας βόλτες στη φύση
 • διανυκτέρευση σε μια σκηνή

Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες άλλες δραστηριότητες, όπως αμπελώνες και γήπεδα γκολφ που βρίσκονται κοντά στο Εθνικό Πάρκο Khao Yai. Ένα από τα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής, το πάρκο προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες του.

συμπέρασμα

Το Εθνικό Πάρκο Khao Yai είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους επισκέπτες της Ταϊλάνδης για να εξερευνήσουν την ομορφιά της φύσης και να απολαύσουν την προστατευόμενη άγρια ​​ζωή. Αυτό το μοναδικό πάρκο αποτελεί μέρος της φυσικής κληρονομιάς της Ταϊλάνδης και είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο για τα ιδιαίτερα φυτικά και ζωικά του είδη.

Το Khao Yai είναι ένας παράδεισος όπου οι λάτρεις της φύσης, οι λάτρεις της περιπέτειας και όσοι αναζητούν χαλάρωση σε ένα ήρεμο περιβάλλον μπορούν να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία. Η επίσκεψη σε αυτό το πάρκο θα πρέπει να είναι στη λίστα που πρέπει να κάνετε στο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη.

Wildlife of Khao Yai: Πλάσματα που θα συναντήσετε στην τροπική ζούγκλα

Το Khao Yai είναι ένα από τα πιο διάσημα εθνικά πάρκα της Ταϊλάνδης και έχει έναν συναρπαστικό πλούτο άγριας ζωής. Σε αυτή τη μοναδική περιοχή, μπορείτε να συναντήσετε πολλά ενδιαφέροντα πλάσματα που ζουν στο τροπικό δάσος. Εδώ είναι τα πλάσματα που θα συναντήσετε συχνά στην άγρια ​​ζωή του Khao Yai.

1. Ασιατικοί ελέφαντες

 • Οι ασιατικοί ελέφαντες είναι ένα από τα συμβολικά πλάσματα του Khao Yai.
 • Μπορείτε να συμμετάσχετε σε περιηγήσεις σε ορισμένα μέρη του πάρκου για να παρατηρήσετε αυτά τα υπέροχα πλάσματα.
 • Μπορείτε να μάθετε για το πλύσιμο, το τάισμα και την προστασία των ελεφάντων.

2. Gibbons

 • Υπάρχουν έξι διαφορετικά είδη Gibbon στο εθνικό πάρκο Khao Yai.
 • Στο δάσος τραβούν την προσοχή με το δυνατό τους κελάηδισμα.
 • Ενώ κάνετε πεζοπορία σε μια διαδρομή, μπορείτε να δείτε γίβωνες να επιπλέουν ανάμεσα στα κλαδιά.

3. Φίδια

 • Πολλά είδη φιδιών που ζουν στην τροπική ζούγκλα βρίσκονται στο Khao Yai.
 • Ενώ μερικά από αυτά τα φίδια είναι αβλαβή, υπάρχουν και δηλητηριώδη είδη.
 • Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί και να ακολουθείτε τις πληροφορίες που δίνουν οι οδηγοί για να μην συναντήσετε δηλητηριώδη φίδια.

4. Τουκάν

 • Τα τροπικά δάση στο Khao Yai έχουν γίνει το σπίτι των πολύχρωμων τουκάν.
 • Συχνά βρίσκονται σε ομάδες μαζί και θαμπώνουν με τα εκπληκτικά τους χρώματα.
 • Μπορείτε να παρατηρήσετε αυτά τα όμορφα πουλιά κάνοντας μια περιήγηση παρατήρησης πουλιών στο πάρκο.

5. Πελαργοί

 • Το εθνικό πάρκο Khao Yai φιλοξενεί επίσης σπάνιους μαύρους και λευκούς πελαργούς.
 • Αυτά είναι μεγάλα και χαριτωμένα πουλιά και συχνά μπορεί να τα δει κανείς στις φωλιές τους στις κορυφές των δέντρων.
 • Αν είστε τυχεροί, μπορείτε να παρακολουθήσετε την πτήση των πελαργών συνοδευόμενη από το χτύπημα των φτερών τους.

6. Μπαμπουίνοι της Τουρκίας

 • Οι μπαμπουίνοι της γαλοπούλας είναι ένα άλλο ενδιαφέρον είδος που ζει στις ζούγκλες του Khao Yai.
 • Τα αρσενικά έχουν πορτοκαλί πρόσωπα και είναι αρκετά χαριτωμένα.
 • Για να παρατηρήσετε τους μπαμπουίνους της γαλοπούλας, μπορείτε να συμμετάσχετε σε εκδρομές που διοργανώνονται το πρωί ή το βράδυ σε ορισμένες περιοχές.

7. Suaylar

 • Τα Suays είναι ένα σπάνιο και απειλούμενο είδος στο Khao Yai.
 • Αυτοί οι μεγάλοι και ισχυροί ελέφαντες βρίσκονται συχνά στις λακκούβες του πάρκου επειδή αγαπούν το νερό.
 • Εάν είστε τυχεροί, μπορεί να έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε το παιχνίδι των υδρόβιων πτηνών και τις αλληλεπιδράσεις τους μεταξύ τους.

Ζωντανά Χαρακτηριστικά Asian Elephants Μπορείτε να παρατηρήσετε συμβολική ζωντάνια στις περιηγήσεις στο πάρκο. Οι Gibbons διακρίνονται για το δυνατό κελάηδισμα τους, διακρίνονται κατά μήκος της διαδρομής. Διάφορα είδη φιδιών, μερικά μπορεί να είναι δηλητηριώδη. Τα Τούκαν είναι πολύχρωμα και ζουν σε ομάδες, μπορούν να τα δει κανείς σε μια περιήγηση παρατήρησης πουλιών. Οι πελαργοί ζουν στις φωλιές τους στους Λόφους, υπάρχει η ευκαιρία να παρακολουθήσετε την όμορφη πτήση τους. Οι μπαμπουίνοι της Τουρκίας είναι χαριτωμένα ζώα με πορτοκαλί πρόσωπα, μπορούν να παρατηρηθούν σε ειδικές περιηγήσεις. Σπάνιοι και απειλούμενοι ελέφαντες μπορούν να εντοπιστούν σε νερόλακες.

Το εθνικό πάρκο Khao Yai προσφέρει μια απίστευτη εμπειρία για τους λάτρεις της φύσης που αναζητούν την άγρια ​​ζωή. Η πλούσια ζωντανή ζωή που θα συναντήσετε σε αυτό το τροπικό δάσος θα σας συναρπάσει και θα σας επιτρέψει να συλλέξετε αξέχαστες αναμνήσεις.

Τα δάση του Khao Yai: Ένας θησαυρός εμποτισμένος με βιοποικιλότητα

Το Khao Yai είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά εθνικά πάρκα της Ταϊλάνδης. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο για τις δασικές εκτάσεις του, το Khao Yai εκτιμάται μοναδικά από άποψη βιοποικιλότητας. Σε αυτό το άρθρο, θα παρέχουμε λεπτομερείς πληροφορίες για τα δάση του Khao Yai και θα τονίσουμε γιατί αυτός ο υπέροχος φυσικός βιότοπος πρέπει να προστατεύεται.

Εθνικό Πάρκο Khao Yai

Το Khao Yai είναι το πρώτο εθνικό πάρκο της Ταϊλάνδης, που ιδρύθηκε το 1962. Σε μια έκταση 2.168 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αυτό το εθνικό πάρκο φιλοξενεί πολλά οικοσυστήματα και είδη. Ίσως το πιο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό του Khao Yai είναι τα δάση του.

Δασικές εκτάσεις

Το Khao Yai φημίζεται για τις απέραντες δασώδεις εκτάσεις του. Αυτά τα δάση αποτελούνται τόσο από φυλλοβόλα όσο και από αειθαλή δέντρα. Αυτή η ποικιλομορφία δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον για να ζήσουν διαφορετικά είδη φυτών. Τα δάση, που είναι διαρκώς πράσινα και τις τέσσερις εποχές, φιλοξενούν πολλά εξωτικά είδη φυτών.

 • Περισσότερα από 2.000 είδη φυτών βρίσκονται στα δάση του Khao Yai. Μεταξύ αυτών των φυτών είναι σπάνια και ενδημικά είδη όπως ορχιδέες, μπαμπού και τριχωτός φοίνικας.
 • Υπάρχουν επίσης περισσότερα από 250 είδη δέντρων, περισσότερα από 50 είδη θάμνων και αμέτρητα είδη ποωδών φυτών.

Αυτή η πυκνή βλάστηση κάνει τα δάση του Khao Yai μοναδικά από άποψη βιοποικιλότητας.

Διάφορα Ζωικά Είδη

Εκτός από τις δασικές εκτάσεις, το εθνικό πάρκο Khao Yai φιλοξενεί πολλά σπάνια και απειλούμενα είδη ζώων. Αυτά τα ζώα περιλαμβάνουν θηλαστικά, πουλιά, ερπετά και αμφίβια.

ΕίδοςΠοσότηταΑσιατικοί ελέφαντες300Ταϊλανδοί ρινόκεροι50Ασιατικές μαύρες αρκούδες200Λεοπαρδάλεις25

Τα δάση του Khao Yai φιλοξενούν πολλά είδη πουλιών και αποτελούν έναν παράδεισο για παρατηρητές πουλιών. Περισσότερα από 300 είδη πουλιών έχουν εντοπιστεί σε αυτό το πάρκο. Υπάρχουν επίσης πολλά είδη ερπετών και αμφιβίων, συμπεριλαμβανομένων των ενδημικών ειδών.

Προσπάθειες Διατήρησης

Τα δασικά οικοσυστήματα του Khao Yai προστατεύονται λόγω των σημαντικών οικολογικών υπηρεσιών που παρέχουν. Αυτά τα οικοσυστήματα ρυθμίζουν τον κύκλο του νερού, αποτρέπουν τη διάβρωση και μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

 • Το εθνικό πάρκο φιλοξενεί πολλά προγράμματα διατήρησης για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και της υγείας των οικοσυστημάτων.
 • Το κυνήγι απαγορεύεται αυστηρά στο εθνικό πάρκο Khao Yai και οι μονάδες προστασίας επιβάλλουν αυστηρά αυτήν την απαγόρευση.
 • Οι οικοτουριστικές δραστηριότητες ενθαρρύνονται στην περιοχή και οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να ενεργούν φιλικά προς το περιβάλλον απολαμβάνοντας τη φυσική ομορφιά του πάρκου.

Τα δάση του Khao Yai έχουν μεγάλη αξία τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους λάτρεις της φύσης σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, έχει μεγάλη σημασία η προστασία και η βιώσιμη διαχείριση αυτού του μοναδικού φυσικού οικοτόπου.

Το εθνικό πάρκο Khao Yai είναι σύμβολο της δέσμευσης της Ταϊλάνδης για τη διατήρηση της βιοποικιλότητάς της και καλωσορίζει όποιον επιθυμεί να ανακαλύψει τα μοναδικά φυτικά και ζωικά είδη της.

Φυσικές ομορφιές που πρέπει να ανακαλύψετε στο Khao Yai: Καταρράκτες, Σπήλαια και Μονοπάτια Πεζοπορίας, Ξεκουράστε την ψυχή σας με τα Αρχαία Δάση του Khao Yai: Ένα μέρος όπου συναντιούνται η ηρεμία και η ειρήνη, Εθνικό πάρκο Khao Yai: ο μαγευτικός φυσικός παράδεισος της Ταϊλάνδης, η άγρια ​​ζωή του Khao Yai: Πλάσματα εσείς Θα συναντηθώ στην τροπική ζούγκλα, οι ζούγκλες του Khao Yai: Ένας θησαυρός γεμάτος βιοποικιλότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *